INGYENES Munkajogi Tanácsadás Burgenlandban

Újraindította magyar nyelvű munkajogi tanácsadását eisenstadti, neusiedli és oberwarti irodáiban az Osztrák Szakszervezeti Szövetség (ÖGB, Österreichischen Gewerkschaftsbund).

z új projekt neve: „MIG – Mehrsprachige Beratungsstelle im Grenzraum", azaz többnyelvű tanácsadás a határtérségben. Ennek keretében november 23-tól hétfőnként Neusiedlben, keddenként Eisenstadtban és csütörtökönként Oberwartban lehet munkajogi kérdésekkel fordulni magyar nyelven is beszélő jogászhoz 9 és 13 óra között. (A részletekről érdemes a MIG elérhetőségein tájékozódni.) Akik igénybe vették korábban az IGR tanácsadásait – ez volt az ÖBG magyar munkavállalókat segítő korábbi projektje –, azoknak nem ismeretlenek a helyszínek. S a jogi tanácsadás mellett állandó magyar nyelvű információs iroda működik Eisenstadtban. Ide is bárki fordulhat az ausztriai munkavállalással kapcsolatos általános tájékoztatásért.

A MIG-projekt elérhetőségei: 0043 2682 770 25, mig@oegb.at, www.facebook.com/oegb.mig. Az információs iroda hétfőtől csütörtökig 8 és 16 óra, pénteken 8 és 12 óra között tart nyitva Eisenstadtban (Wiener Straße 7.). A tanácsadás helyszínei: Eisenstadt, Wiener Straße 7., Neusiedl am See, Obere Hauptstraße 55., Oberwart, Lehargasse 5. (Az ÖGB és az AK, a Munkáskamara járási kirendeltségei.) A tanácsadás 9 és 13 óra között vehető igénybe a megadott napokon. Tanácsadó: dr. Pinkert Márta.

Tanácsadás – A jó kereseti lehetőségek vonzzák a magyarokat Ausztriába, érdemes a munkaviszonyukhoz kötődő hatósági ügyintézés, a munkajog terén ismereteket szerezniük.