Milyenek az osztrákok?

 

Forrás:http://austrojob.blogspot.hu/

 

Szokások Ausztriában

 

Nem kell nagyon bölcsnek lenni ahhoz, hogy megállapítsuk a magyar munkavállalók Ausztriában érezhetik a leginkább otthon magukat. Köszönhetően az évszázados egymásrautaltságnak - függésnek. Bizony elég mélyen átvettük a sógorék szokásait, kultúrájukat. Nem akarom itt részletezni az elmúlt századokat ezért inkább egy-két fogalmat említek: bécsi szelet, Ferenc-Jóska, Wiener Blut.

Közös uralkodóAusztria túlnyomórészt katolikus ország, európában az egyik leginkább az. Ünnepeik nagy része katolikus egyházi ünnep, de természetesen tiszteletben tartják más vallásúak szokásait és azok vallási ünnepeit is. Ebből nem keletkezhet gond.
Az osztrákok alapvetően barátságos, vidám emberek. Szeretnek mulatni, ünnepelni, énekelni és táncolni - de nagyon. Különösen vidéken, szinte kötelező az alkalmazkodás.

A vidám osztrák


Igen kedvelik azokat a külföldieket, akik értékelik kultúrájukat, szokásaikat. Mindegyik tartomány polgára büszke identitására és büszkén vallja magát odatartozónak. A külföldieket szeretik is meg nem is - attól függ honnan jött. Minket, magyarokat és a cseheket kedvelik a svájciakat, németeket tisztelik. Nagyvárosokban általában erősebb az elfogadottság. Nem mondhatjuk, hogy a külföldinek nehezebb, de meg kell becsülni magát, mert ha nem könnyen rásütik a bélyeget.
Dolgozni szépen komótosan de precízen és folyamatosan dolgoznak, nem tűrik a tétlenséget.
Az osztrák emberekkel való kapcsolattartás egyik különösen kellemetlen pontja a tájszólás. Aki máshol tanulta a németet, ne adj Isten iskolában az gyorsan felejtsen el mindent és tanuljon osztrákul. Ráadásul különböző dialektusok léteznek, hogy nehezítsék a dolgunkat és egyik szörnyebb a másiknál. Az a nyerő aki helyben szedi fel a szavakat és a nyelvtan még zavarhat is.
Összességében azt mondhatjuk, hogy ha már másként nem megy hajrá, próba-szerencse de legyünk nyíltak, befogadóak, hogy minket is elfogadjanak.

Mitől megy jól az osztrákoknak

Osztrák emberek tulajdonságai